Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 Stängel Petersilie, abgezupft
- 3 Eier
- 150 g Mehl
- 15 g Mineralwasser mit Kohlensäure
- 1 ¼ TL Salz und etwas mehr zum Kochen
- 4 Prisen Muskat
- 10 Prisen Pfeffer
- 30 g Butter
- 80 g Olivenöl
- 150 g Toastbrot, in Würfeln (5 mm)
- ½ TL Paprika edelsüß
- Wasser zum Kochen
- 2 Schalotten, halbiert
- 30 g Apfelessig
- 40 g Apfelsaft
- 400 g Strauchtomaten, in dünnen Scheiben
- 100 g Babyspinat, frisch, geputzt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2347 kJ / 560 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 32 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1 godz.
Tomatenspätzle
15min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 Min
Schweizer Alpenmagronen
1hod. 30min
Schupfnudeln mit Sauerkraut
50 Min
Kartoffelsalat Badische Art
6h
Saure Kartoffelrädle
1 godz. 5 min
Spargel im Pfannkuchenmantel mit Sauce Hollandaise
1 godz.
Gaisburger Marsch
1 godz. 10 min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1 godz.
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1 godz.
Wurstknöpfle (Bayern)
45 Min