Brotknöpfle mit Salat

Brotknöpfle mit Salat

4.5 11 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    10 Stängel
  • Eier
    3
  • Mehl
    150 g
  • Mineralwasser mit Kohlensäure
    15 g
  • Salz und etwas mehr zum Kochen
    1 ¼ TL
  • Muskat
    4 Prisen
  • Pfeffer
    10 Prisen
  • Butter
    30 g
  • Olivenöl
    80 g
  • Toastbrot in Würfeln (5 mm)
    150 g
  • Paprika edelsüß
    ½ TL
  • Wasser zum Kochen
  • Schalotten halbiert
    2
  • Apfelessig
    30 g
  • Apfelsaft
    40 g
  • Strauchtomaten in dünnen Scheiben
    400 g
  • Babyspinat, frisch geputzt
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 560 kcal / 2347 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...