Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 150 g bolachas de chocolate
- 80 g avelã s/ pele torrada
- 80 g manteiga à temperatura ambiente
Cobertura
- 4 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 600 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 100 g avelã s/ pele torrada
- 200 g chocolate de leite partido em pedaços
- 360 g leite condensado cozido magro
-
Ovos de chocolate miniatura q.b. p/ guarnecer
lub Ovos de chocolate q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2357.1 kJ / 563.4 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 44.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.1 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 114.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake de chocolate e café
3小时 15 分钟
Cheesecake no forno
1 Std.
Vulcões de chocolate com chocolate branco
25 min
Tarte de mousse de chocolate com morangos
1 Std. 30 Min
Cheesecake de chocolate e caramelo
1 godz. 15 min
Tarte vulcão
1 godz. 15 min
Taça dos reis
8h
Duo de chocolate e avelã
3h 30min
Tarte de leite e chocolate
4 Std.
Cheesecake de forno com caramelo e amêndoa
1h 20min
Marquise de chocolate
3 Std.
Tarte gelada de leite condensado
12h