Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g água
- 40 g azeite
-
15
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco (4 g) - 250 g farinha tipo 65
- ½ c. chá de sal
- Farinha tipo 65 q.b. p/ pincelar
- Mostarda q.b. p/ pincelar
- 150 g presunto serrano cortado em tiras
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 243 kJ / 58 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Folhados com creme de queijo de Azeitão e redução de moscatel
1h 10 min
Pão de 4 queijos
40 min
Pãezinhos recheados com frango e bacon
1h
Minipães-de-ló
30 min
Enrolados mistos
1h 25 min
Gressinos com dip de chocolate branco
25 min
Pãezinhos aromatizados
2h
Tarteletes de bacon e cogumelos
55 min
Pãezinhos de queijo
2h
Baguetes de queijo e bacon
55 min
Pão de alho e ervas
1h 40 min
Pãezinhos enrolados
1h 45 min