Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g água
- 40 g azeite
-
15
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco (4 g) - 250 g farinha tipo 65
- ½ c. chá de sal
- Farinha tipo 65 q.b. p/ pincelar
- Mostarda q.b. p/ pincelar
- 150 g presunto serrano cortado em tiras
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 243 kJ / 58 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Brie com mel e orégãos
30 min
Swirl de chocolate e framboesa
10min
Nogat de amendoim
20 min
Sanduíche com pasta de fiambre em pão de forma
11 Std. 50 Min
Chiabata com presunto, alcachofra e mozarela
4h
Piza sem fermento com chourição e cogumelos
50 min
Bruschetta
35 min
Patê de queijo, cogumelos e tomate
40 min
Pão de alho e ervas
1h 40min
Sangria de champanhe e morango
25 min
Pão recheado com queijo e alho-francês
40 min
Tapa do mar
5min