Urządzenia i Akcesoria
Mini Chocolate and Apricot Panettone
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 pieces
Składniki
-
dried apricots, pitted140 g
-
dark chocolate small pieces or callets100 g
-
milk plus extra for brushing200 g
-
medium eggs2
-
egg yolk from medium egg1
-
natural almond extract1 tsp
-
plain flour500 g
-
caster sugar120 g
-
20 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast2 tsp
-
fine sea salt1 pinch
-
unsalted butter soft, cut in pieces200 g
-
flaked almonds2 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
7.5 g
Kalorie
1772 kJ /
423 kcal
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
53.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Seville Orange Curd
40 min
Pecan Nut Ice Cream with Corn and Vanilla
11 godz. 5 min
Chelsea Buns
1 godz. 30 min
Rustic bread
2 godz.
Kasutera (Castella) Honey Cake
1 godz. 45 min
Choux Pastry
2 godz.
Cake in a Jar
35 min
Tomato ketchup
1 godz. 15 min
Steamed Chocolate Cake with Whipped Cream
1 godz. 10 min
Sandwich bread
3 godz.
Milk bread
2 godz. 20 min
Croissants
12 godz.