Urządzenia i Akcesoria
Mini Chocolate and Apricot Panettone
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 pieces
Składniki
-
dried apricots, pitted140 g
-
dark chocolate small pieces or callets100 g
-
milk plus extra for brushing200 g
-
medium eggs2
-
egg yolk from medium egg1
-
natural almond extract1 tsp
-
plain flour500 g
-
caster sugar120 g
-
20 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast2 tsp
-
fine sea salt1 pinch
-
unsalted butter soft, cut in pieces200 g
-
flaked almonds2 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
7.5 g
Kalorie
1772 kJ /
423 kcal
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
53.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Yoghurt Bread
2 godz.
Blue Cheese and Rosemary Soda Bread
35 min
Courgette & Ginger Marmalade
40 min
Liquid Yoghurt in Mixing Bowl
12 godz.
Cranberry Almond Financier
1 godz.
Sherry Panettone
5 godz. 15 min
Bramley Apple Shortcake
1 godz. 20 min
Plum Christmas Wheels
2 godz.
Double Peanut Cookies
30 min
Focaccia with onions
2 godz.
Sun-dried Tomato and Rosemary Breadsticks - Bastoncini di pane con pomodori secchi e rosmarino
3 godz. 45 min
Cheese Scones
20 min