Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 克 牛奶
- 15 克 糖
- ½ 茶匙 乾酵母粉
- 200 克 高筋麵粉
- 1 顆 蛋
- ½ 茶匙 鹽
- 20 克 奶油 ,切塊,置於室溫軟化
- 35 克 有鹽奶油 ,切小塊 (冷藏)
- 水 ,少許
- 1 顆 蛋黃 ,刷上色用
- 2 茶匙 鹽之花
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 825 kJ / 197 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Błonnik
- 0.6 g