Cake de dátiles, manzana y nueces sin gluten

4.6 132 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 rebanadas

Składniki

  • de arroz integral
    240 g
    240 g de arroz de grano redondo
  • de dátiles sin hueso en trozos
    100 g
  • de manzana con piel (sin semillas, en cuartos)
    140 g
  • de aceite de oliva (y un poco más para engrasar el molde)
    60 g
  • de polvo de hornear
    1 ½ cucharaditas
  • de bicarbonato
    1 cucharadita
  • de psyllium
    1 cucharada
  • de sal
    ½ cucharadita
  • de nueces peladas
    80 g
  • huevos
    4
  • de agua
    100 g

Wartości odżywcze na 1 rebanada

Kalorie 172 kcal / 723 kJ
Białko 3.4 g
Tłuszcz 8.4 g
Węglowodany 22.1 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 201.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...