Cake de dátiles, manzana y nueces sin gluten

4.6 149 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 rebanadas

Składniki

  • 240 g de arroz integral
    240 g de arroz de grano redondo
  • 100 g de dátiles sin hueso en trozos
  • 140 g de manzana con piel (sin semillas, en cuartos)
  • 60 g de aceite de oliva (y un poco más para engrasar el molde)
  • 1 ½ cucharaditas de polvo de hornear
  • 1 cucharadita de bicarbonato
  • 1 cucharada de psyllium
  • ½ cucharadita de sal
  • 80 g de nueces peladas
  • 4 huevos
  • 100 g de agua

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 rebanada

Sód 201.8 mg
Białko 3.4 g
Kalorie 723 kJ / 172 kcal
Tłuszcz 8.4 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Węglowodany 22.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...