蘿蔔絲酥餅
TM5 TM6

蘿蔔絲酥餅

5.0 (7 ocen)

Składniki

油皮

  • 65 克 水
  • 10 克 糖
  • ½ 茶匙 鹽
  • 55 克 白油
  • 135 克 中筋麵粉

油酥

  • 85 克 低筋麵粉
  • 40 克 白油

內餡

  • 10 克 香油
  • 15 克 蝦米
  • 30 克 蔥 ,切蔥花
  • 420 克 白蘿蔔 ,去皮,切絲
  • 1 茶匙 鹽
  • ½ 茶匙 白胡椒粉
  • 水 ,少許,刷水用
  • 黑芝麻 ,適量
  • 白芝麻 ,適量

Wartości odżywcze
na 1 個
Kalorie
673 kJ / 161 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
16.3 g
Tłuszcz
9.5 g
Błonnik
0.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy