Urządzenia i Akcesoria
Lemon and White Chocolate Cream Tart
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
8 portions
Składniki
-
plain flour250 g
-
unsalted butter diced125 g
-
lemon finely grated zest only2
-
large egg1
-
caster sugar165 g
-
plain flour for dusting
-
dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets80 g
-
gelatine leaf1
-
lemon juice125 g
-
medium eggs3
-
unsalted butter10 g
-
white chocolate small pieces or callets100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
8.3 g
Kalorie
2012 kJ /
60 kcal
Tłuszcz
24.8 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate Fudge Cake
1h
Frangipane Cake
1h 45min
Chocolate Chip Muffins
1h
Orange Sponge
2h
Fondant Icing
35min
Triple Chocolate Layer Cake
2h 30min
Two-Flavoured Picnic Rolls
1h 30min
Orange Burst Biscuits
2h 10min
Lemon Meringue Pie
2h 30min
Iced Ring Biscuits
1h 10min
Mini Iced Fingers
2h 10min
Bakewell Tart
1h 50min