Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g plain flour
- 125 g unsalted butter, diced
- 2 lemon, finely grated zest only
- 1 large egg
- 165 g caster sugar
- plain flour, for dusting
- 80 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- 1 gelatine leaf
- 125 g lemon juice
- 3 medium eggs
- 10 g unsalted butter
- 100 g white chocolate, small pieces or callets
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2012 kJ / 60 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon Meringue Pie
2h 30min
Salted Caramel and Chocolate Brownie Cake
2hod. 40min
Bakewell Tart
1h 50min
Chocolate and Cream Cheese Tart
4 Std. 30 Min
Plum Christmas Wheels
2h
Nougat Biscuits
2h 30min
Profiteroles
2h 15min
Quiche Lorraine
45min
Decadent Chocolate and Coconut Cups
1h
Strawberry and White Chocolate Mousse Dessert
4 Std. 30 Min
Rhubarb Vanilla Flan
50min
Pear Frangipane
1h 30min