Lemon and White Chocolate Cream Tart

Lemon and White Chocolate Cream Tart

4.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
8 portions

Składniki

  • plain flour
    250 g
  • unsalted butter diced
    125 g
  • lemon finely grated zest only
    2
  • large egg
    1
  • caster sugar
    165 g
  • plain flour for dusting
  • dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets
    80 g
  • gelatine leaf
    1
  • lemon juice
    125 g
  • medium eggs
    3
  • unsalted butter
    10 g
  • white chocolate small pieces or callets
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 8.3 g
Kalorie 2012 kJ / 60 kcal
Tłuszcz 24.8 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...