Urządzenia i Akcesoria
Lemon and White Chocolate Cream Tart
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
8 portions
Składniki
-
plain flour250 g
-
unsalted butter diced125 g
-
lemon finely grated zest only2
-
large egg1
-
caster sugar165 g
-
plain flour for dusting
-
dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets80 g
-
gelatine leaf1
-
lemon juice125 g
-
medium eggs3
-
unsalted butter10 g
-
white chocolate small pieces or callets100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
8.3 g
Kalorie
2012 kJ /
60 kcal
Tłuszcz
24.8 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon Drizzle Madeleines
4 godz. 45 min
Millionaire's Chocolate Tart
2 godz. 20 min
Chocolate icing (ganache)
20 min
Choux Pastry
2 godz.
Profiteroles
2 godz. 15 min
Crème caramel
2 godz. 45 min
Diggers
1 godz. 5 min
Grissini with Parmesan and Herbs
5 godz. 10 min
Cappuccino Cake
2 godz.
Lemon Bars
1 godz. 45 min
Bakewell Tart
1 godz. 50 min
Madeira Cake
1 godz. 30 min