![Calzone de verduras Calzone de verduras](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/066787C5-2631-4E1B-B1E5-A2617371B921/Derivates/EAB4E11B-AFC0-4BDC-A477-C381CA7125FC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 500 g de agua
- 150 g de brócoli
- 50 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 80 g de zanahoria
- 30 g de aceite de oliva
- 150 g de jitomate
- 100 g de champiñones, en cuartos
- 1 cubo de caldo de verduras (para 0.5 l)
- 1 cucharada de orégano seco
- 80 g de granos de elote, enlatados
Masa
- 220 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharadita de azúcar
- 30 g de aceite de oliva
- 25 g de levadura prensada fresca
- 420 g de harina
- 100 g de mozzarella fresco, rebanado
- 1 yema de huevo, para barnizar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1822 kJ / 434 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empanadas argentinas
1h 50 min
Cubiletes
1 Std. 40 Min
Galletas de cacahuate
30 min
Ratatouille quiche
1 godz. 20 min
Panquecitos de arroz
35 min
Lasaña de espinacas con requesón
55 min
Empanadas de res
1 godz. 10 min
Quiche de calabacitas y jamón de pierna
1 Std.
Pastel azteca
1 Std.
Gorditas de nata callejeras
30 min
Crepas de avena rellenas de requesón
40 min
Pay de atún
1 Std. 40 Min