![Pan de frutas Pan de frutas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/86ffdcc3-b384-4e81-ae1c-94725c56e13d/Derivates/2d0ae022-5a23-4ab1-a6dc-16a4372553f1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- aceite de oliva extra virgen, para engrasar
- 250 - 280 g de agua (ver tip)
-
15
g de levadura fresca, desmoronada
lub 7 g de levadura seca instantánea, desmoronada -
30
g de miel de abeja
lub 30 g de azúcar morena - 250 g de harina de trigo integral
- 250 g de harina de trigo
- ½ cdita de sal fina
- 20 g de avellanas
- 20 g de nuez de castilla, en mitades
- 80 g de fruta deshidratada, mezclada (p.ej. arándanos, higos, chabacanos, manzanas, etc), en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 523 kJ / 125 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 40 mg
Alternatywne przepisy
Fruit cake
4h
Pan de elote
1 Std.
Pastel Alemán
1 godz. 10 min
Ate de pera
10 Std.
Pan de soda
35 min
Pastel de canela y nuez
1 Std.
Mini gelatinas mosaico
5 godz.
Rollo de guayaba
2 Std. 30 Min
Mermelada de manzana con canela
50 min
Panqué de zanahoria
1 Std.
Pan de frutos secos
2h 10 min
Mermelada de chabacano y jengibre
1 Std.