Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- aceite de oliva extra virgen, para engrasar
- 250 - 280 g de agua (ver tip)
-
15
g de levadura fresca, desmoronada
lub 7 g de levadura seca instantánea, desmoronada -
30
g de miel de abeja
lub 30 g de azúcar morena - 250 g de harina de trigo integral
- 250 g de harina de trigo
- ½ cdita de sal fina
- 20 g de avellanas
- 20 g de nuez de castilla, en mitades
- 80 g de fruta deshidratada, mezclada (p.ej. arándanos, higos, chabacanos, manzanas, etc), en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 523 kJ / 125 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 40 mg
Alternatywne przepisy
Mermelada de chabacano y jengibre
1 godz.
Pan de frutos secos
2 Std. 10 Min
Pay de camote enmielado
1h 40min
Panqué de zanahoria
1 godz.
Rosca de Reyes
3h
Pan con salvado, nueces, zanahoria, manzana y yogur
2h 20min
Panquecitos de arroz
35min
Panqué con arándanos
1 godz.
Rosca de reyes
3h
Muffins de camote con nueces
1 godz.
Calabaza en tacha
1 godz. 15 min
Panqué de calabaza sin gluten
2h 20min