
Urządzenia i Akcesoria
芋泥紫米糕
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 45 min
12 人份
Składniki
-
桂圓乾 ,剝散70 克
-
米酒150 克
-
紫米 (洗淨,預先浸泡至少4小時)100 克
-
圓糯米 (洗淨,預先浸泡至少4小時)200 克
-
水1350 克
-
二砂糖50 克
-
芋泥餡 (市售或自製)150 - 200 克
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
162.8 kcal /
681.1 kJ
Białko
2.8 g
Tłuszcz
1.7 g
Węglowodany
34.5 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
1.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

團圓呷糕粿
6 Przepisów
Tajwan
Tajwan