Urządzenia i Akcesoria
Mleko marcepanowo-makowe
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 szklanki
Składniki
-
30 g maku
-
100 g masy marcepanowej pokrojonej na kawałki
-
600 g mleka
-
60 g cukru wanilinowego30 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
50 g likieru migdałowego, np. amaretto
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 szklankę
Sód
69.9 mg
Białko
8.4 g
Kalorie
1231.8 kJ /
294.4 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
30.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PARTY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Likier czekoladowy
10min.
Likier marcepanowy
15min.
Trufle rumowe
2hod. 30min.
Waniliowy napój ryżowy
1hod.
Nugat
3hod. 15min.
Nalewka daktylowa
338hod.
Mąka ryżowa prażona (do zagęszczania potraw)
30min.
Likier na bazie rumu
30min.
Masło kokosowe
5min.
Shake bez laktozy
40min.
Korzenne mleko daktylowe
20min.
Likier kokosowy
20min.