Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Eigelb
- 250 g Milch
- 60 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronenschale, fein abgerieben
- 1 Würfel Hefe (40 g)
Füllung und Fertigstellung
- 120 g brauner Zucker
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- ½ TL Zimt
- 250 g Rhabarber, in Würfeln (1 cm)
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1228 kJ / 293 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1h 50min
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2 Std. 25 Min
Rhabarber-Streuselkuchen
2 Std.
Quitten-Marzipan-Schnecken
2h 20 min
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3h
Rhabarber-Zitronen-Cookies
1 godz.
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1 godz.
Rhabarber-Zimt-Röllchen
2 Std.
Rhabarber-Käsekuchen
7h 30min
Streuseltaler mit Johannisbeer-Quark-Füllung
2h 45min
Stachelbeer-Streuseltaler
1h 45min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1 godz. 30 min