Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Walnüsse, ohne Schale
- 1380 g Wasser
- 170 g Roggenmehl Type 1150
- 700 g Weizenmehl Type 1050 und etwas mehr zum Bearbeiten
- Öl zum Bearbeiten
- 30 g Weißweinessig
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 15 g Salz
- 2000 g Kasseler, ohne Knochen
- 10 Prisen Muskat
- 8 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4042 kJ / 966 kcal
- Białko
- 57 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 44 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Böhmische Knödel
1h
Pikanter Brot-Schnitzel-Auflauf
1h
Krustenbraten mit Malzsauce
2 Std. 40 Min
Tiroler Schinkenbrot
16 Std. 15 Min
Weißwurst aus dem Glas
1 Std. 20 Min
Eierschecke
7 godz.
Gefüllter Schweinenacken mit Sauerkraut und Kartoffeln
3h 30min
Spareribs vom Grill
6h 45min
Krustenbraten mit Bohnen und Brotnocken
2h 55min
Kalbstafelspitz mit Meerrettichsauce und Kartoffeln
1h 30min
Thüringer Klöße mit Rahmchampignons (Thüringen)
2h
Kartoffelklöße
25 Std.