Urządzenia i Akcesoria
Zitronenbrioche
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
12 Scheiben
Składniki
-
Zitronat50 g
-
Milch220 g
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Zucker100 g
-
Hefe (30 g)¾ Würfel
-
Mehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
-
Ei1
-
Salz1 ½ - 2 TL
-
Zitronenschale unbehandelt, dünn abgerieben2 TL
-
Eigelb1
-
Hagelzucker zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
6 g
Kalorie
1210 kJ /
289 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2018
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Franzbrötchen
2 godz. 20 min
Brioche
2 godz.
Süße Focaccia mit Äpfeln
1 godz. 45 min
Bremer Brot (Bremen)
1 godz. 50 min
Venezianische Brötchen
4 godz. 20 min
Lemon-Curd-Striezel
4 godz.
Quark-Hefe-Taler
2 godz. 15 min
Hefezupfbrot mit Zimt
2 godz. 10 min
Coffee-White-Chocolate-Cookies
50 min
Apfel-Zimt-Cookies
1 godz. 30 min
Quarkstuten
1 godz. 20 min
Streuselstuten
2 godz. 25 min