Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Zitronat
- 220 g Milch
- 100 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Zucker
- ¾ Würfel Hefe (30 g)
- 500 g Mehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- 1 ½ - 2 TL Salz
- 2 TL Zitronenschale, unbehandelt, dünn abgerieben
- 1 Eigelb
- Hagelzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1210 kJ / 289 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciabattabrötchen
1 Std. 50 Min
Lebkuchenwaffeln
35min
Ciabattabrötchen
1h 40min
Latte-macchiato-Rolle
4h
Venezianische Brötchen
4h 20min
Zwetschgen-Swirl-Kuchen
3 godz. 40 min
Knusprige Focaccia
2h 10min
Lemon-Curd-Striezel
4h
Krustis
3 Std. 30 Min
Streuselstuten
2 Std. 25 Min
Hefezupfbrot mit Zimt
2h 10min
Rosinenbrötchen
2 Std. 30 Min