Zitronenbrioche
TM6 TM5

Zitronenbrioche

4.0 (25 ocen)

Składniki

  • 50 g Zitronat
  • 220 g Milch
  • 100 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • 100 g Zucker
  • ¾ Würfel Hefe (30 g)
  • 500 g Mehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 1 Ei
  • 1 ½ - 2 TL Salz
  • 2 TL Zitronenschale, unbehandelt, dünn abgerieben
  • 1 Eigelb
  • Hagelzucker zum Bestreuen

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
1210 kJ / 289 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
44 g
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy