Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 gramů řapíkatého celeru
- 120 gramů červené papriky, kapie, bez semínek, napůl
- 120 gramů zelené papriky, bez semínek, napůl
- 1 mrkev, na kousky (3 cm)
- 2 stroužky česneku
- 150 gramů cibule, napůl
- 30 gramů olivového oleje
- 200 gramů salámu chorizo, na plátky (½ cm)
- ¼ - ½ čajové lžičky mletého kajenského pepře
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 1 čajová lžička oregána
- 200 gramů quinoy
- 450 gramů vody
-
1
rovná polévková lžíce zeleninové dochucovací pasty (viz tip)
lub 1 kostka zeleninového bujónu - 400 gramů krevet, loupaných
- 1 kukuřičný klas, pouze zrnka (cca 130 gramů), viz tip
- čerstvá petržel, na ozdobu
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 2154 kJ / 512 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zelenina s kokosovým mlékem a kari s rýží
1 Std.
Čočkový salát s rajčaty a fetou
50 Min
Čočkové stew s pancettou
1 Std.
Ostré kuřecí kuličky s bulgurem
45 Min
Kari s lilkem, špenátem a čočkou
25 Min
Paleo lasagne z batátů (bez mouky)
55min
Krevetový salát s avokádem a skleněnými nudlemi
35 Min
Quinoa salát s cizrnou a mangovou salsou
1 Std.
Marocká polévka harira s kuřecím masem
55min
Indický čočkový dahl
30 Min
Kuře s batáty a červenými fazolemi
45 Min
Pad thai
45 Min