Urządzenia i Akcesoria
Reis-Gemüse-Salat
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
Salat
-
Koriander abgezupft4 Stängel
-
Blattpetersilie abgezupft4 Stängel
-
rote Paprika (ca. 180 g), geviertelt, entkernt1
-
Wasser1200 g
-
Langkornreis180 g
-
Zucchini in Würfeln (1 cm)150 g
-
Aubergine in Würfeln (1 cm)150 g
Dressing und Fertigstellung
-
Zwiebel (60 g), halbiert1
-
Knoblauchzehe1
-
natives Olivenöl80 g
-
Zitronensaft25 g
-
Rotweinessig20 g
-
Dijon-Senf20 g
-
Honig20 g
-
Salz nach Geschmack1 - 1 ½ TL
-
Pfeffer¼ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
1651 kJ /
394 kcal
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Barbecue
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Wildreis-Salat
50 min
Bulgursalat
35 min
Couscous-Gemüse-Salat
45 min
Nudel-Kichererbsen-Salat
1 godz. 30 min
Reissalat mit Ei und Thunfisch
1 godz.
Couscoussalat
50 min
Bulgursalat
45 min
Reissalat mit Paprikadressing
30 min
Pesto-Salat
40 min
Mexikanischer Kartoffelsalat
2 godz.
Reissalat mit buntem Gemüse
1 godz. 45 min
Currybohnen mit Reis
40 min