Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 个 干辣椒
- 10 克 蒜头
- 2 片 姜, 切片
- 2 支 葱, 切段
- 1 粒 八角
- 10 克 油
- 10 克 花椒油
- 30 克 陈皮, 泡水后沥干水分
- ½ 茶匙 花椒粉
- 1 茶匙 辣椒粉
- 300 克 牛里脊, 切成2×2厘米的小块,汆水后备用
- 40 克 米酒
- 20 克 糖
- 15 克 老抽
- 15 克 生抽
- 1 小撮 盐
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1182 kJ / 282 kcal
- Białko
- 25.3 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Błonnik
- 7 g