陈皮牛肉
TM5 TM6

陈皮牛肉

3.9 (13 ocen)

Składniki

  • 1 个 干辣椒
  • 10 克 蒜头
  • 2 片 姜, 切片
  • 2 支 葱, 切段
  • 1 粒 八角
  • 10 克 油
  • 10 克 花椒油
  • 30 克 陈皮, 泡水后沥干水分
  • ½ 茶匙 花椒粉
  • 1 茶匙 辣椒粉
  • 300 克 牛里脊, 切成2×2厘米的小块,汆水后备用
  • 40 克 米酒
  • 20 克 糖
  • 15 克 老抽
  • 15 克 生抽
  • 1 小撮 盐

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1182 kJ / 282 kcal
Białko
25.3 g
Węglowodany
20.3 g
Tłuszcz
8.6 g
Błonnik
7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy