Crocchette con Gorgonzola e salsa alle mele cotogne

Crocchette con Gorgonzola e salsa alle mele cotogne

4.0 4 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 10 godz.
40 pezzi

Składniki

Crocchette al Gorgonzola
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 30 g di burro
  • 150 g di farina tipo 00
  • 400 g di latte intero a temperatura ambiente
  • 300 g di Gorgonzola stagionato o altro formaggio erborinato (vedere varianti) a pezzi
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Salsa alla mela cotogna
  • 100 g di cotognata a pezzi
  • 100 g di acqua
Terminare la preparazione
  • pangrattato
  • 2 uova sbattute
  • olio per frittura

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 3.1 g
Kalorie 607 kJ / 145 kcal
Tłuszcz 12.1 g
Błonnik 0.3 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...