Wersje kompatybilne
Crocchette con Gorgonzola e salsa alle mele cotogne
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crocchette al Gorgonzola
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di burro
- 150 g di farina tipo 00
- 400 g di latte intero a temperatura ambiente
- 300 g di Gorgonzola stagionato o altro formaggio erborinato (vedere varianti) a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Salsa alla mela cotogna
- 100 g di cotognata a pezzi
- 100 g di acqua
Terminare la preparazione
- pangrattato
- 2 uova sbattute
- olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 607 kJ / 145 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bigné al Gorgonzola ricoperti di cioccolato
1h 25min
Erbazzone reggiano
2h
Biscotti al burro, albicocca e caffè
3h
Rotolini di lasagne
1h
Zucchette di frolla salata con crema di zucca
2h
Involtini di porri e ceci
30 min
Pasta sfoglia veloce
2h
Biscotti al burro
50 min
Vol-au-vent leggeri
2h 30min
Gelato al Primitivo di Manduria
24 godz. 30 min
Cannoncino al salmone affumicato e cioccolato bianco (di Sebastiano Rovida)
40 min
Focaccia al formaggio
55 min