Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b. per imburrare
- farina tipo 0 q.b. per infarinare
- 150 g di gherigli di noci
- 5 uova
- 1 pizzico di sale
- 250 g di zucchero
- 180 g di burro morbido
- 5 g di caffè istantaneo
- 5 g di cacao in polvere
- 10 g di liquore al caffè
- 150 g di farina tipo 0
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 750 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 547 kJ / 10 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Mandorle ricoperte cioccolato bianco e cocco
1h
Torta marmorizzata al Varoma
2h
Torta al limone cotta a vapore
2h 20min
Biscotti con bucce di banane
1h 30min
Ciambella noci e caffè al Varoma
2h 30min
Torta al cioccolato al Varoma
2h
Torta d'avena e frutta secca al vapore
1 Std. 20 Min
Chiffon cake al cioccolato a Varoma (senza lattosio)
2h
Torta pistacchi e mandorle al Varoma
2h 30min
Torta di pere e vino Porto al vapore
45 min
Torta solo albumi
40 min
Torta mele e zenzero al Varoma
2h