Karottenspätzle mit Petersilienöl und Radieschensprossen

Karottenspätzle mit Petersilienöl und Radieschensprossen

4.2 207 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Petersilienöl
  • frische Petersilie Blättchen und feine Stängel
    30 g
  • Sonnenblumenöl
    80 g
  • Knoblauchzehe halbiert
    1
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    1 TL
  • Salz
    ¼ TL
Karottenspätzle
  • Karotten in Stücken
    450 g
  • Mineralwasser mit Kohlensäure
    100 g
  • Sonnenblumenöl
    1 EL
  • Salz
    3 TL
  • Weizenmehl, griffig
    250 g
  • Kurkuma, gemahlen
    1 Msp.
  • Eier (Größe M)
    2
  • Radieschensprossen zur Dekoration

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 489 kcal / 2044 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...