Pfirsich-Johannisbeer-Kuchen
TM31 TM5 TM6

Pfirsich-Johannisbeer-Kuchen

4.5 (78 ocen)

Składniki

  • 120 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • ½ TL Orangenschale, unbehandelt, Schale dünn abgeschält
  • 160 g Zucker
  • 2 Eier
  • 80 g Milch
  • 250 g Mehl
  • ½ Pck. Backpulver
  • 4 Pfirsiche (700-750 g), halbiert, entsteint
  • 100 g schwarze Johannisbeeren
  • 1 EL Puderzucker zum Bestäuben

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1068 kJ / 255 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
36 g
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy