Pfirsich-Johannisbeer-Kuchen

Pfirsich-Johannisbeer-Kuchen

4.5 88 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Stücke

Składniki

  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    120 g
  • Orangenschale unbehandelt, Schale dünn abgeschält
    ½ TL
  • Zucker
    160 g
  • Eier
    2
  • Milch
    80 g
  • Mehl
    250 g
  • Backpulver
    ½ Pck.
  • Pfirsiche (700-750 g), halbiert, entsteint
    4
  • schwarze Johannisbeeren
    100 g
  • Puderzucker zum Bestäuben
    1 EL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 255 kcal / 1068 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 1.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...