Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 克 花枝, 切塊
- 100 克 紅鯛魚片, 切塊
- 1 塊 烏魚子. (約150克)
- 2 大匙 米酒
- ¼ 茶匙 鹽
- 2 茶匙 糖
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- 1 片 海苔 ,對半切
- 1 片 豆紙 ,攤平,對半切
- 50 克 黑芝麻
- 500 克 水, 需多備一些
- 2 根 蒜苗, 切斜片
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 437 kJ / 105 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1 g