Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g di burro a pezzi + q.b. per imburrare
- 250 g di mandorle pelate
- 160 g di nocciole spellate
- 250 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 4 uova
- 200 g di zucchero
- 100 g di fecola di patate
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci (circa 15 g)
- 1 pizzico di sale
- 50 g di brandy
- granella di zucchero, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3778 kJ / 903 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 59.1 g
- Tłuszcz
- 68.5 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta stracciatella
50 Min
Torta di limone e mandorle
1 godz. 20 min
Torta soffice alla ricotta e al cioccolato
55 Min
Torta greca al cioccolato e mandorle
50 Min
Torta alle mandorle e carote
1 godz. 5 min
Torta di mandorle e cioccolato
1h 30min
Torta soffice al cioccolato e pere
1 Std. 10 Min
Torta di cioccolato e patate
1h 30min
Torta soffice al pistacchio di Bronte
1h 30min
Torta all'amaretto con crema
1 godz. 5 min
Torta allo yogurt con cioccolato al latte
1 Std. 10 Min
Torta al cioccolato e frutta secca (senza glutine)
1 Std. 10 Min