Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di burro + q.b.
- 80 g di nocciole tostate
- 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 200 g di patate, sbucciate e a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di zucchero
-
100
g di farina tipo 00
lub 100 g di farina senza glutine - 50 g di farina di grano saraceno
- 50 g di latte parzialmente scremato
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 3 uova
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1573 kJ / 376 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta cioccolato e barbabietola
2óra 30p
Torta di mais
1óra
Torta allo yogurt con cioccolato al latte
1óra 10p
Torta morbida con frutta secca e cioccolato
1óra 15p
Torta alle mandorle e carote
1h 5min
Torta di carote e nocciole alla farina di farro
1óra
Torta greca al cioccolato e mandorle
50min
Torta carote e cocco
2óra 30p
Torta di albumi e cioccolato
45 min
Torta alle nocciole senza farina
55min
Torta di limone e mandorle
1h 20min
Torta ricotta e cioccolato
55min