Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 250 g água
- 50 g mel
- 30 g azeite
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 5 gemas de ovo
- 480 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 200 g chocolate p/ culinária 53% cacau partido em pedaços
- 30 g açúcar
- 10 g amido de milho
- 1 c. chá de canela em pó
- 1 gema de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 619 kJ / 147.9 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 93.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Estrelinhas de Natal
8h 15min
Tarte de chocolate
2h
Bolo gelado
8 godz. 30 min
Mince pie
10 Std.
Joaninhas
1h 20 min
Fettuccini de frango e ervilhas com molho de couve-flor
50min
Bolo cassata
40min
Biscoitos de coco e chocolate
15min
Palmiers cobertos
2h
Delícia de chocolate merengada
4h 30 min
Palitos
40min
Açúcar em pó
5 min