Urządzenia i Akcesoria
Kirsch-Clafoutis
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 Portionen
Składniki
-
Butter und etwas mehr zum Einfetten40 g
-
Zucker100 g
-
Mandeln30 g
-
Mehl80 g
-
Milch500 g
-
Eier3
-
30 g KirschsaftKirschwasser30 g
-
Kirschen entsteint500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7 g
Kalorie
1121 kJ /
267 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Zeit für Kirschen
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zitronen-Baiser-Tarte
2 godz. 30 min
Blueberry-Cobbler
50 min
Aprikosen-Crumble
45 min
Beeren-Ricotta-Käsekuchen
3 godz. 25 min
Cheesecake mit Himbeeren
2 godz.
Erdbeer-Rhabarber-Clafoutis
1 godz. 10 min
Erdbeer-Rhabarber-Crumble
50 min
Birnen-Preiselbeer-Pie
3 godz. 30 min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1 godz.
Rhabarber-Blondies
1 godz.
Beeren-Crumble mit Tonkabohne
55 min
Kirsch-Clafoutis
30 min