Tarta de ricotta y frutos rojos

Tarta de ricotta y frutos rojos

4.5 23 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
10 porciones

Składniki

  • 200 g de azúcar refinada
  • 180 g almendras fileteadas
Pasta sable
  • 115 g de mantequilla sin sal a temperatura ambiente
  • 1 yema de huevo
  • ½ cucharadita de sal fina
  • 175 g de harina
  • de frijoles negros los necesarios para hornear
Relleno
  • 80 g de mantequilla a temperatura ambiente
  • ½ cucharadita de vainilla
  • 1 limón amarillo la ralladura
  • 2 yemas de huevo a temperatura ambiente
  • 3 claras de huevo a temperatura ambiente
  • 200 g de queso ricotta
  • frambuesa las necesarias para decorar
  • fresa las necesarias para decorar
  • de zarzamoras las necesarias para decorar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 30 g
Kalorie 1861 kJ / 443 kcal
Tłuszcz 37 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...