![Peras con chocolate y chile morita Peras con chocolate y chile morita](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/453F06C9-1318-4010-9D01-58576F57C2B3/Derivates/82458053-BF1F-4678-BA53-6EED4EB3C45A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g de azúcar refinada
- 320 g de crema para batir (min 30% de grasa)
- 1500 g de agua
- 200 g de vino tinto
- 5 chiles morita
- 170 g de azúcar
- 2 peras, cortadas por la mitad, descorazonadas
- 70 g de chocolate semi amargo
- 20 g de mantequilla, sin sal
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1772 kJ / 422 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pay de limón
3 godz. 30 min
Volcán de chocolate
20p
Rollo de chocolate
2 Std. 15 Min
Crema batida
10p
Mousse de chocolate
3h 20min
Espuma de frutos rojos
10p
Espuma de frutos rojos
10p
Sabayón de fresa y frutos rojos
15 min
Queso de nuez
30min
Bombones de Bailey's
1 Std. 20 Min
Trufas con corazón de coco
1h
Dip de jitomates deshidratados
5 min