Creme de espargos e vieiras
TM5 TM6

Creme de espargos e vieiras

5.0 (6 ocen)

Składniki

  • 5 g salsa, só as folhas
  • 500 g miolo de vieira
  • Flor de sal q.b. p/ temperar
  • Pimenta q.b. p/ temperar
  • 40 g azeite
  • 500 g cebola cortada em pedaços
  • 2 dentes de alho
  • 20 g vinho do Porto
  • 1 c. chá de caldo de galinha caseiro
    lub 1 cubo caldo de galinha
  • 400 g água
  • 300 g espargos brancos limpos cortados em pedaços
  • 1 c. chá de sal
  • 100 g crème-fraîche

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
1249.7 kJ / 298.7 kcal
Białko
18.8 g
Węglowodany
20.6 g
Tłuszcz
15.7 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Błonnik
3.8 g
Sód
1101.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy