Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g salsa, só as folhas
- 500 g miolo de vieira
- Flor de sal q.b. p/ temperar
- Pimenta q.b. p/ temperar
- 40 g azeite
- 500 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 20 g vinho do Porto
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo caldo de galinha - 400 g água
- 300 g espargos brancos limpos cortados em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 100 g crème-fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1249.7 kJ / 298.7 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 1101.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de cebola gratinada
35 min
Creme de cogumelos
1h 20min
Creme de espargos verdes
50min
Creme de cogumelos
20 min
Creme de cogumelos
30min
Laksa de camarão e frango
50min
Creme de abacate e pepino
5 min
Creme de castanha e aipo
40 min
Creme de espargos com parmesão
30min
Vichyssoise de espargos
40 min
Creme de castanhas e couve-flor - TM31
50min
Creme de espargos com rolinhos crocantes
1h 5min