Creme de espargos e vieiras

Creme de espargos e vieiras

5.0 6 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 doses

Składniki

  • salsa só as folhas
    5 g
  • miolo de vieira
    500 g
  • Flor de sal q.b. p/ temperar
  • Pimenta q.b. p/ temperar
  • azeite
    40 g
  • cebola cortada em pedaços
    500 g
  • dentes de alho
    2
  • vinho do Porto
    20 g
  • caldo de galinha caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo caldo de galinha
  • água
    400 g
  • espargos brancos limpos cortados em pedaços
    300 g
  • sal
    1 c. chá de
  • crème-fraîche
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 1101.8 mg
Białko 18.8 g
Kalorie 1249.7 kJ / 298.7 kcal
Tłuszcz 15.7 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Węglowodany 20.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...