Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g salsa, só as folhas
- 500 g miolo de vieira
- Flor de sal q.b. p/ temperar
- Pimenta q.b. p/ temperar
- 40 g azeite
- 500 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 20 g vinho do Porto
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo caldo de galinha - 400 g água
- 300 g espargos brancos limpos cortados em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 100 g crème-fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1249.7 kJ / 298.7 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 1101.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bife tártaro com emulsão de mostarda
50 Min
Creme de bacalhau
35 Min
Risoto de caipirinha e vieiras
35 Min
Vichyssoise de espargos
40 min
Creme de cogumelos
1h 20min
Creme de cogumelos
30 Min
Gaspacho
30 Min
Creme de abacate e pepino
5min
Tártaro de salmão
1 Std. 30 Min
Sopa de cebola gratinada
35 Min
Vazia com chimichurri
2 godz.
Vichyssoise
40 min