Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di latte
- 30 g di farina tipo 00
- 50 g di zucchero
- 1 uovo
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 1 pizzico di sale
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- gocce di cioccolato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 523 kJ / 125 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cioccolatini ripieni al cocco
2 godz. 30 min
Crema pasticcera
15min
Panna montata
10 min
Tiramisù
5h 40min
Profiterole bianco
3 Std. 15 Min
Torta Diplomatica
3h
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25min
Torta Moretta
1 Std. 30 Min
Cheesecake mascarpone e cioccolato
5 Std. 30 Min
Crema diplomatica
30 Min
Bignè al cioccolato
3h
Crema chantilly
35 Min