Urządzenia i Akcesoria
Auberginen-Tomaten-Pasta
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
Parmesan in Stücken50 g
-
Olivenöl40 g
-
Knoblauchzehen2
-
Zwiebeln halbiert120 g
-
600 g stückige Tomaten, aus der DoseTomaten in Stücken (2 cm)600 g
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer½ TL
-
Zucker1 TL
-
Auberginen in Stücken (2 cm)450 g
-
Nudeln (z.B. Farfalle oder Amori)350 g
-
Wasser700 g
-
Basilikum abgezupft5 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
17 g
Kalorie
2141 kJ /
512 kcal
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
75 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
When in Rome...
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zitronen-Linsen-Sauce zu Nudeln
30 min
Pasta mit Kichererbsen
35 min
Brokkoli-Pasta
25 min
Penne mit Brokkoli und Ricotta
30 min
Brokkoli-Kräuter-Pasta
20 min
Bucatini mit Auberginen und Steinpilzen
1 godz. 10 min
Auberginen-Linsen-Pasta
45 min
Auberginen-Chili
25 min
Auberginen-Bolognese zu Nudeln
35 min
Auberginen-Pasta
30 min
Paprika-Zucchini-Pasta
30 min
Ratatouille-Pasta
40 min