Auberginen-Tomaten-Pasta

Auberginen-Tomaten-Pasta

3.4 800 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • Olivenöl
    40 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Zwiebeln halbiert
    120 g
  • Tomaten in Stücken (2 cm)
    600 g
    600 g stückige Tomaten, aus der Dose
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Zucker
    1 TL
  • Auberginen in Stücken (2 cm)
    450 g
  • Nudeln (z.B. Farfalle oder Amori)
    350 g
  • Wasser
    700 g
  • Basilikum abgezupft
    5 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 512 kcal / 2141 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 75 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...