Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 500 g water
- 350 - 450 g boneless white fish fillets (firm, skinless)
- 500 g full cream milk
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground nutmeg
- 20 g salted butter
- 250 g fine semolina
- 1 egg yolk
- 80 g panko breadcrumbs
- oil, for frying
- tomato sauce (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 418.8 kJ / 99.7 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 4.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 93.8 mg
Alternatywne przepisy
Keftethes (Greek meatballs)
40 min
Meatballs in tomato sauce (TM5)
3u. 40min
Spinach and cheese-filled meatloaf
1h 15 min
Cheese and bacon hedgehog
24h 30min
Creamy mushroom and chicken zoodles
40 min
Salami, pea and corn fritters
40 min
Sliders with sunflower sauce
40 min
Sausage ragu with orecchiette
1h
Gruyère salmon patties with salad
1h 20 min
Banana cupcakes with peanut butter frosting
1h
Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)
1h 15 min
Banana and oat mini muffins
40 min