Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 6 guayabas, cortadas en rebanadas delgadas
- azúcar refinada, suficiente para espolvorear
- 550 g de guayabas, sin rabo y cortadas en cuartos
- 2 chiles habaneros, sin rabo ni semillas
- 160 g de azúcar
- 190 g de queso crema
Masa azucarada
- 315 g de harina
- 130 g de mantequilla sin sal, fría y cortada en cubos pequeños
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
- ¼ cdita de sal fina
- 3 cdas de azúcar
- frijol negro seco crudos
- menta fresca para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 2096 kJ / 499 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 10 g
Alternatywne przepisy
Panqué alemán al vino tinto de Don Martin Berger
1 godz. 30 min
Mousse de mamey
2h
Barra de pan con formaggio
35 min
Carnitas de atún
40 min
Pastel de jengibre con betún de especias
3h
Gelatina de queso y piña
4h
Gelatina de mango
15 Min
Mini gelatinas mosaico
5h
Tapenade rústico
10min
Ceviche de pepino y jícama
10min
Fruit cake
4h
Gelatina de mazapán
2h