Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 5 foglie di basilico fresche, lavate e asciugate
- 2 arance, preferibilmente biologiche, la scorza (senza la parte bianca)
- 160 g di succo d'arancia spremuto fresco
- 1 cucchiaino di zucchero
- 1 cucchiaino di senape piccante
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato fresco
- 150 g di burro morbido, a pezzi (vedere varianti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4389 kJ / 1049 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 24.6 g
- Tłuszcz
- 104.9 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marinatura allo yogurt piccante
15min
Burro ai funghi porcini
4h
Zucchine piccanti
55min
Nems
1h
Hummus di castagne a l'orientale
3h
Burro all'erba cipollina
1h 15 min
Burro mediterraneo
5h 20min
Crudo & cotto di salmone con zucchine marinate e zabaione salato (di Mirko Ronzoni)
2 godz. 25 min
Confettura di ananas e pepe rosa
55min
Burro alla Maître d’Hotel
50min
Crema catalana (di Luca Montersino)
25 min
Tris di sale aromatico
30min