
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 270 g baker's flour
- 270 g warm water
- 1 pinch dried instant yeast
Dough
- 300 g water
- 20 g olive oil
- 2 tsp dried instant yeast
- 500 g baker's flour plus extra for dusting
- 2 tsp sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 326.1 kcal / 1369.6 kJ
- Białko
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Węglowodany
- 61.6 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Sód
- 498.8 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia
2 godz. 5 min
Soft butter rolls
1 godz. 50 min
Buttermilk bread
2 godz.
Five seed bread
1 godz. 50 min
Fresh pasta dough
1 godz.
Quick puff pastry
1 godz. 20 min
Cheat's sourdough
74 godz.
Milk bread (Challah)
2 godz. 20 min
Baguette
3 godz. 45 min
Brioche burger buns
2 godz. 10 min
Herb and garlic pull-apart bread
1 godz. 35 min
Naan bread
2 godz. 40 min