Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 270 g baker's flour
- 270 g warm water
- 1 pinch dried instant yeast
Dough
- 300 g water
- 20 g olive oil
- 2 tsp dried instant yeast
- 500 g baker's flour, plus extra for dusting
- 2 tsp sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1369.6 kJ / 326.1 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 61.6 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 498.8 mg
Alternatywne przepisy
Rye seed loaf
28 Std. 10 Min
Focaccia
2 godz. 5 min
Buttermilk bread
2 Std.
Fresh pasta dough
1h
Baguette
3 Std. 45 Min
Caraway rye bread
18h 20min
Iced puff pastry
40min
Rye sourdough baguettes
27 Std. 20 Min
Everyday sourdough loaf
4h 20 min
Brioche burger buns
2h 10 min
Soft butter rolls
1h 50 min
Easy everyday white bread
5h 10min