
Urządzenia i Akcesoria
Tort czekoladowy z truskawkami
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
14 kawałków
Składniki
Biszkopty czekoladowe
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia200
-
jajka3
-
cukru150 g
-
soli¼ łyżeczki
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki150 g
-
wody50 g
-
brązowego cukru100 g
-
masy kajmakowej80 g
-
mąki pszennej200 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
sody oczyszczonej1 łyżeczka
-
kakao naturalnego, niesłodzonego70 g
Krem czekoladowy
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki100 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego20 g
-
masła pokrojonego na kawałki80 g
-
soli1 szczypta
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
mleka skondensowanego, słodzonego z puszki350 g
Polewa czekoladowa
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki150 g
-
truskawek, świeżych z szypułkami, do dekoracji250 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu80 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
610 kcal /
2556 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
37 g
Węglowodany
57 g
Błonnik
5.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE TORTY
10 Przepisów
Polska
Polska