Tort czekoladowy z truskawkami

Tort czekoladowy z truskawkami

3.7 362 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
14 kawałków

Składniki

Biszkopty czekoladowe
  • masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    200
  • jajka
    3
  • cukru
    150 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
    150 g
  • wody
    50 g
  • brązowego cukru
    100 g
  • masy kajmakowej
    80 g
  • mąki pszennej
    200 g
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • sody oczyszczonej
    1 łyżeczka
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    70 g
Krem czekoladowy
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
    100 g
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    20 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    80 g
  • soli
    1 szczypta
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    100 g
  • mleka skondensowanego, słodzonego z puszki
    350 g
Polewa czekoladowa
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
    150 g
  • truskawek, świeżych z szypułkami, do dekoracji
    250 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    80 g
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 610 kcal / 2556 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...