肉糜粉条煲
TM5 TM6

肉糜粉条煲

3.0 (17 ocen)

Składniki

  • 2 朵 新鲜香菇
  • 50 克 肉块,不带筋
  • 10 克 油
  • 1 瓣 蒜头
  • 10 克 姜
  • 5 克 干辣椒
  • 180 克 红薯粉条, 温水泡发沥干,约360克
  • 1 汤匙 料酒
  • 2 汤匙 生抽
  • 1 茶匙 老抽
  • 1 汤匙 糖
  • 60 克 水
  • 1 支 葱, 切段

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
907 kJ / 216 kcal
Białko
3.2 g
Węglowodany
42.7 g
Tłuszcz
3.3 g
Błonnik
0.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy