Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 克 短粳米 ,冲洗沥干后约重350克
- 160 克 牛腩 ,切2×2厘米块,焯水备用
- 40 克 胡萝卜 ,切1×1厘米丁
- 40 克 土豆 ,去皮,切1×1厘米丁
- 1 片 香叶
- 340 克 水
- 8 克 油
- 15 克 蚝油 ,可根据个人口味调节
- Wartości odżywcze
- na 3 人份
- Kalorie
- 7109 kJ / 1699 kcal
- Białko
- 52.1 g
- Węglowodany
- 245.1 g
- Tłuszcz
- 56.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 1034.8 mg