Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 克 猪里脊肉, 切丝
- 2 汤匙 料酒
- 30 克 油
- 2 瓣 蒜头
- 5 克 姜
- 1 汤匙 辣豆瓣酱, 如:郫县豆瓣酱
- 20 克 黑木耳,干的, 水发后切丝
- 75 克 新鲜茭白, 切丝
- 1 茶匙 老抽
- 1 茶匙 生抽
- 1 汤匙 糖
- 1 汤匙 米醋
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1644 kJ / 393 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 6.3 g