Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 汤匙 油
- 150 克 牛肉 ,切薄片
- 150 克 洋葱 ,切片
- 135 克 水
- 135 克 味醂
- 2 汤匙 日式酱油 ,浓口的
- 3 汤匙 日式酱油 ,淡口的
- 2 汤匙 日本清酒
- 2 汤匙 糖
- 1 份 白米饭
- 10 克 京葱 ,切片
- 5 克 泡姜 ,日式的,切片
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2232 kJ / 533 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 84.1 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Błonnik
- 1.1 g