Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 克 油
- 2 瓣 蒜头
- 1 支 葱, 切段
- 2 片 姜
- 4 个 干辣椒
- 10 克 京葱, 切段
- 10 克 老抽
- 15 克 生抽
- 30 克 白酒
- 500 克 花螺
- 400 克 水
- ½ 茶匙 盐
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 684 kJ / 163 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Błonnik
- 4.3 g