Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g butter, cut into pieces, plus extra for greasing (see Tips)
- 200 g raw hazelnuts, skins on
- 200 g dark chocolate, broken into pieces
- 150 g brown sugar (see Tips)
- ½ tsp baking powder
- 5 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
- ½ tsp maca powder, for dusting (optional) (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1562.1 kJ / 371.9 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 158.6 mg
Alternatywne przepisy
Coconut oat biscuits
45 min
Apple and date cake
1 godz. 30 min
Chocolate and pear cake
1 godz. 30 min
Hazelnut banana bread
1h 15min
Pickled fruit salad with honey labne
27 Std. 20 Min
Chocolate quinoa cake with peanut butter frosting
2 godz. 10 min
Chocolate cake with lime cream
1h 5min
Two-layer chocolate cake
3sa 20 dk
Quick almond biscuits
35 min
Santiago cake
1 godz. 20 min
Gluten free carrot and almond cake
2h 30min
Choc chunk and pomegranate oatmeal cookies
45 min