Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate Cups
- 150 g dark chocolate (70% cocoa solids), in small pieces or callets
Chocolate Mousse
- 180 g dark chocolate (70% cocoa solids), in small pieces or callets
- 20 g unsalted butter
- 3 egg yolks, from medium eggs
- 3 egg whites, from medium eggs
- 200 g whipping cream
Coconut Filling
- 130 g flaked coconut
- 170 g condensed milk
- 1 mandarin, finely grated zest only, plus extra for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1756 kJ / 418 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 32.1 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Butter Beer
30 Min
Lemon and White Chocolate Cream Tart
2 godz. 45 min
Butter biscuits
50 Min
Chocolate Cherry Muffins
1hod. 45min
Raspberry Cheesecake
3h 25min
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova
4h 40min
Chocolate and Cream Cheese Tart
4h 30min
Meringue Ghosts
12h 25min
Tropical Fruit Orange Cake
2 Std. 40 Min
Coffee and Walnut Cake
1 Std. 10 Min
Carrot Cake
2h 30min
Victoria Sponge
1 Std. 10 Min