Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 bogavantes (de 500-600 g)
- 50 g de chalotas
- 2 ramitas de tomillo fresco
- 50 g de aceite de oliva
- 50 g de tomate triturado en conserva
- 150 g de vino blanco seco (Xtacolí)
- 2100 g de agua
- ½ pastilla de caldo de pescado
- 320 g de pappardelle al huevo
- 1 cucharada de sal
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 10 g de harina
- 50 g de nata líquida
- 120 g de mantequilla en trozos
- 1 cucharada de cebollino fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2645 kJ / 632 kcal
- Białko
- 30.23 g
- Węglowodany
- 61.01 g
- Tłuszcz
- 29.78 g
- Błonnik
- 4.45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rodaballo con almejas y gambas al vapor
30min
Pappardelle con langostinos y boletus salteados en salsa de foie
1 Std. 10 Min
Suquet de pescado y gambones con ajo negro
30min
Tartar de buey
10 Min
Vieiras a la plancha con mermelada de chile
25 Min
Brochetas de rape con vinagreta de pimientos y almendras
25 Min
Yakitori (brochetas de pollo y cebolleta)
2 Std. 30 Min
Arroz con setas de temporada, pato y trufa
30min
Arroz caldoso con zamburiñas
45min
Rodaballo asado al orio con risotto de espárragos
55 min
Crema con rape y gambas
30min
Arroz con bogavante
1 Std.