![Pappardelle con bogavante Pappardelle con bogavante](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/900CF387-1409-4852-8737-E670271770AC/Derivates/70b24708-7552-431a-88be-6a3983947fe5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 bogavantes (de 500-600 g)
- 50 g de chalotas
- 2 ramitas de tomillo fresco
- 50 g de aceite de oliva
- 50 g de tomate triturado en conserva
- 150 g de vino blanco seco (Xtacolí)
- 2100 g de agua
- ½ pastilla de caldo de pescado
- 320 g de pappardelle al huevo
- 1 cucharada de sal
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 10 g de harina
- 50 g de nata líquida
- 120 g de mantequilla en trozos
- 1 cucharada de cebollino fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2645 kJ / 632 kcal
- Białko
- 30.23 g
- Węglowodany
- 61.01 g
- Tłuszcz
- 29.78 g
- Błonnik
- 4.45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema con rape y gambas
30 Min
Arroz con bogavante
1 Std.
Crema de gambones
45 Min
Sopa de berberechos y gambones
50 min
Caldero de mariscos con emulsión de albahaca
1 Std. 30 Min
Espaguetis con mejillones y chirlas
1 Std.
Arroz caldoso con zamburiñas
45 Min
Vieiras a la plancha con mermelada de chile
25 Min
Espagueti a la vóngole
1 Std. 40 Min
Bisque de bogavante
50 min
Brochetas de pulpo y langostino con salsa de ají amarillo
50 min
Pappardelle con langostinos y boletus salteados en salsa de foie
1 godz. 10 min