Wersje kompatybilne
Burger di azuki verdi e pinoli al profumo di basilico
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 foglie di basilico fresco, lavate
- 30 g di pinoli sgusciati
- 300 g di fagioli azuki verdi cotti (vedere consigli)
- 40 g di pangrattato
- ½ - 1 cucchiaino di sale, a piacere
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 4 cucchiai di olio extravergine di oliva + q.b. per ungere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1092 kJ / 261 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpettone di lenticchie (vegan)
2 Std.
Burger vegetale con salsa allo yogurt
1 godz. 10 min
Burger di fagioli e feta
1h 35min
Falafel con salsa allo yogurt di soia
55 Min
Rosso burger
1h 35min
Hummus di ceci
9h 20min
Burger di soia e lenticchie
45 Min
Sorgo con zucchine, uvetta e pinoli (vegan)
50 min
Mattonelle di miglio in salsa
45 Min
Burger in agrodolce
1 godz. 10 min
Tortini di quinoa
1 Std.
Burger speziati di quinoa e cannellini
45 Min