Blackberry Muffins with Cardamom Crunch Topping
TM6 TM5

Blackberry Muffins with Cardamom Crunch Topping

4.8 (117 ocen)

Składniki

Cardamom Crunch Topping

  • 30 g plain flour
  • 30 g light brown sugar
  • 25 g unsalted butter, cold, diced
  • ½ tsp ground cardamom

Muffins

  • 120 g granulated sugar
  • 1 lemon, thin peelings of skin only
  • 100 g unsalted butter, diced
  • 100 g plain yoghurt
  • 180 g plain flour
  • 2 large eggs
  • 2 tsp baking powder
  • 250 g fresh blackberries

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
921 kJ / 220 kcal
Białko
3.5 g
Węglowodany
28.6 g
Tłuszcz
10.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy