Urządzenia i Akcesoria
Grünkernbrötchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 10 godz.
8 Stück
Składniki
-
Grünkern200 g
-
Wasser und etwas mehr zum Einweichen220 g
-
Möhren in Stücken100 g
-
Mehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten270 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Zucker5 g
-
Salz1 ½ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
903 kJ /
216 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
4.5 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2017
25 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kartoffel-Gewürz-Brot
1 godz. 30 min
Haselnussbrötchen
13 godz. 30 min
Mohn-Bürli
12 godz.
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1 godz. 30 min
Sesambrot
2 godz.
Kartoffelbrot
1 godz. 50 min
Eckbrötchen mit Sonnenblumenkernen
14 godz.
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1 godz. 30 min
Dinkel-Vollkornbrötchen
35 min
Dinkel-Möhren-Brot
1 godz. 40 min
Dinkel-Walnuss-Bürlis
12 godz.
Körner-Bürli
12 godz.