Wersje kompatybilne
Crumble au cacao, pommes et ananas à la vanille
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de sucre roux
- 100 g de farine
- 20 g de cacao en poudre
- 150 g de beurre demi-sel
- 1 gousse de vanille, égrainée
- 200 g de pommes, détaillées en dés
- 700 g d'ananas frais, détaillé en dés
- 25 g de rhum (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1649 kJ / 394 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 42.7 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake au roquefort et aux poires
1h
Crumble poire-chocolat
55min
Clafoutis aux nectarines et caramel
35min
Crumble aux pommes, spéculoos, raisins secs
55min
Crumble pommes, caramel et fruits à coques (sans gluten et sans lactose)
45min
Crumble de saumon et tomates aux graines
50min
Crumble aux fruits rouges et flocons d'avoine
45min
Clafoutis poire-speculoos
45min
Poires au chocolat
30min
Crumble poires-chocolat
45min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1h
Tarte poire-chocolat
55min