
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate Ganache
- 120 g dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets
- 110 g double cream
- 25 g unsalted butter soft
Macarons
- 250 g caster sugar
- 140 g blanched almonds
- 20 g cornflour
- 15 g cocoa powder
- 3 egg whites separated the previous day
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 80 kcal / 334 kJ
- Białko
- 2 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Węglowodany
- 8 g