Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate Ganache
- 120 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- 110 g double cream
- 25 g unsalted butter, soft
Macarons
- 250 g caster sugar
- 140 g blanched almonds
- 20 g cornflour
- 15 g cocoa powder
- 3 egg whites, separated the previous day
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 334 kJ / 80 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolate Dipped Shortbread Hearts
5h
Triple Chocolate Layer Cake
2h 30 min
Chocolate Meringue Stack
7hod. 30min
Vanilla Ice Cream
12h
Chocolate Mousse
3h 20 min
Ombre Cake
2 Std. 10 Min
Raspberry Dacquoise
2h
Meringue Ghosts
12sa 25 dk
Eggnog Ice Cream
10 Std. 50 Min
Pink and White Macarons
1h 30min
Salted Caramel Chocolate Tartlets
4h
Profiteroles
2j 15 menit